Informatie

Wie zijn wij?

Response is een enthousiast gospelkoor uit Zwolle. We bestaan sinds 1990 en hebben ongeveer vijfentwintig leden in alle leeftijden. Regelmatig werken we mee aan kerk- of trouwdiensten, zingen tijdens een kerstmarkt of organiseren zelf een concert. Bij dit alles staan we onder leiding van onze dirigent, Bert Bootsma.

Waar staan we voor?

We zijn een groep mensen die het geweldig vindt om samen te zingen. Maar dat is niet het enige. Onze naam betekent ‘weerklank’ en geeft aan waar we met ons koor ‘voor staan’: de grote liefde van God die weerklank gevonden heeft in onze harten. Daarvan willen we zingen en zo uiting geven aan onze dankbaarheid voor de verlossing door Jezus Christus. Een zinnetje uit één van onze huidige nummers geeft het goed weer: ‘This is how it feels to be free, this is what it means to know that I am forgiven!’ Deze boodschap willen we doorgeven.

‘de grote liefde voor God, die weerklank gevonden heeft in onze harten.’

Werkwijze

Een koor staat of valt met de beleving. ‘Weten wat je zingt’ gééft die beleving en we besteden dan ook veel aandacht aan de inhoud van teksten. Zingen voor publiek motiveert ons altijd om die beleving ook uit te stralen. We gaan voor kwaliteit, al moet er ook tijd zijn voor ontspanning en gezelligheid. Trefwoorden zijn verder: goede klankvorming, uitstraling en dynamiek. Tijdens de repetities zijn we hier veel mee bezig. Ook hebben we de afgelopen jaren een aantal coaching avonden gehad om hierin nog verder te komen!