Informatie


Wie zijn wij?

Response is een enthousiast gospelkoor uit Zwolle. We bestaan sinds 1990 en hebben rond de 16 leden van diverse leeftijden. Regelmatig werken we mee aan kerk- of trouwdiensten, zingen we tijdens een kerstmarkt of organiseren zelf een concert.
Bij dit alles staan we onder leiding van onze dirigent, Bert Bootsma.


Waar staan we voor?

We vinden het geweldig om samen te zingen maar er is meer. Response betekent ‘weerklank’ en dat geeft aan waar we als koor ‘voor staan’, de grote liefde van God die weerklank heeft gevonden in onze harten.

Daarvan willen we zingen en zo uiting geven aan onze dankbaarheid voor de verlossing door Jezus Christus. Een zinnetje uit één van onze huidige nummers geeft het goed weer: ‘This is how it feels to be free, this is what it means to know that I am forgiven!’ Deze boodschap willen we doorgeven.

‘De grote liefde voor God, heeft weerklank gevonden in onze harten. Daarvan willen we zingen’


Méér dan alleen zingen

Zingen voor publiek geeft altijd extra motivatie om te laten zien dat we ‘geloven wat we zingen’. Tekstbeleving is daarbij belangrijk.
We gaan ook voor kwaliteit zoals goede klankvorming, uitstraling en dynamiek. De afgelopen jaren hebben we een aantal coachingsavonden gehad om onszelf op deze punten te verbeteren.
Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning en gezelligheid.