Informatie


Wie zijn wij?

Response is een enthousiast gospelkoor uit Zwolle. We bestaan sinds 1990 en hebben rond de 16 leden van diverse leeftijden. Regelmatig werken we mee aan kerk- of trouwdiensten, zingen we tijdens een kerstmarkt of organiseren zelf een concert.
Bij dit alles staan we onder leiding van onze dirigent, Bert Bootsma en tijdens optredens begeleid door pianiste Judith Koedoot.Waar staan we voor?

We zijn mensen die het geweldig vinden om samen te zingen. Maar dat is niet het enige. Response betekent ‘weerklank’ en dat geeft aan waar we als koor ‘voor staan’: de grote liefde van God heeft weerklank gevonden in onze harten. Daarvan willen we zingen en zo uiting geven aan onze dankbaarheid voor de verlossing door Jezus Christus. Een zinnetje uit één van onze huidige nummers geeft het goed weer: ‘This is how it feels to be free, this is what it means to know that I am forgiven!’ Deze boodschap willen we doorgeven.

‘De grote liefde voor God, heeft weerklank gevonden in onze harten. Daarvan willen we zingen’Méér dan alleen zingen

‘Weten wat je zingt’ is erg belangrijk en we besteden daarom ook aandacht aan de inhoud van teksten. Zingen voor publiek geeft altijd extra motivatie om de boodschap uit te stralen: ‘te geloven wat je zingt’.
We gaan ook voor kwaliteit met trefwoorden als: goede klankvorming, uitstraling en dynamiek. Ook hebben we de afgelopen jaren een aantal coachingsavonden gehad om onszelf op deze punten te verbeteren.
Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning en gezelligheid.